thercon_logo

Warmtepompen

Maximaal comfort met een minimum aan elektriciteit

General, wereldwijd één van de grootste aircoproducenten, koppelt airconditioning aan de technologie van de warmtepomp. Resultaat: een uniek systeem dat zowel kan verwarmen als koelen. En dat bovendien maar een minimale hoeveelheid elektriciteit nodig heeft.

Hoe werkt een warmtepomp?

In de natuur koelt een voorwerp af dat warmer is dan de omgeving. Het geeft zijn warmte dus af aan de omgeving. Kijk maar in de koelkast: het eten geeft warmte af aan de koude koelkastelementen. Die warmte wordt afgevoerd naar de achterzijde. Een warmtepomp werkt eigenlijk zoals een koelkast, maar dan precies andersom.

Geen verbranding van fossiele brandstoffen

Bij een warmtepomp is het de buitenlucht die warmte afstaat aan het koelelement. Die warmte geeft de warmtepomp binnen af. De warmtepomp pompt dus warmte van een laag naar een hoog temperatuursniveau. Het grote voordeel hierbij is dat een warmtepomp warmte opwekt door verplaatsing en niet door verbranding. Het warmtetransport gebeurt via een vloeistof. En dankzij een ingenieus omkeerventiel kan een warmtepomp ook warmte afvoeren en een ruimte dus koelen.

36 keer het A-label

Liefst 36 General AircoHeaters dragen het fel gegeerde A-energielabel. Ze verwarmen dus op een zeer energiezuinige manier woningen en kantoorruimten. Dat is uniek in de Benelux. En meteen ook het ultieme bewijs van de knowhow en continue innovatiedrang van Thercon.

Meer weten over onze warmtepompen? Kijk op www.generalbenelux.com.